Skijalište Val d'Allos

Francuska

VAL D’ALLOS – skijaško područje L’Espace Lumiere prostire se na nadmorskoj visini od 1500 do 2600 m i ima 230 km različitih staza (180 km povezanih i 50 km u Val d’Allos 1500 do kuda prometuje besplatni ski bus) i jedan od najbolje uređenih snow parkova u Francuskoj (halfpipe, boardercross zona, railovi, kickeri..) te povezuje naselja Pra-Loup i La Foux d’Allos. Ovaj skijaški centar je smješten na jugu Francuske, 140 km od Nice. Val d’ Allos se sastoji od naselja koja su smještena na 1500 m n/v (Seignus) i naselja na 1.800 m/nv (La Foux), a apartmanske zgrade sa kompletno opremljenim apartmanima nalaze se na 1.800 m/nv. Osim skijanja u Foux d’Allosu možete se voziti motornim saonicama ili uživati u klizanju na lokalnom klizalištu. Od sadržaja u mjestu: kino dvorana, restorani, pizzerie, pubovi, apres-ski barovi, disco… Skijaške staze: 230 km (93 km crnih, 66 km crvenih, 21 km plavih + 50 km u Val d’Allos 1500) Ski liftovi: 3 gondole, 3 kabinske žičare, 13 sedežnica, 32 vučnice VAŽNO ZA SKI PASS: *cijene su važeće za 7 dana skipass Val d'Allos la Foux – Espace Lumiere OSIM u terminima 29.12.18-05.01.19 i 09.02-23.02.19 – cijene su važeće za skipass 6 dana **GRATIS ski pass za djecu do 12 god. uz 1 kupljeni skipass za odraslu osobu, 1 skipass za dijete do 11 g. je GRATIS *** Cijena skipassa za mladež važeća je uz potvrdu o pohadjanju škole/veleučilišta/fakulteta

Skijaške staze

Početničke staze - Zelene staze
0 km
Lake staze - Plave staze
21 km
Staze srednje težine - Crvene staze
66 km
Teške staze - Crne staze
93 km

Ski liftovi

Vučnice
32
Sjedežnice
13
Gondole
3
Kabinske žičare
3
Zračni tramvaj
Ukupna dužina skijaških staza

230 km

Visina

1400 - 2426 m

Apartmani Les Chalets du Verdon, izgrađeni u autentičnom alpskom stilu smješteni su u mjestu Foux d’Allos, na zapadnoj granici nacionalnog parka Mercantour, u blizini skijaškog centra Val d’Allos. Nalaze se na samom skijalištu, 300 m od centra, 100 m od autobusne stanice. 136 moderno namještenih apartmana raspoređeni su u 3 objekta, od kojih svaki ima lift. Gostima su na raspolaganju unutarnji grijani bazen, wellness i sauna, masaže (uz nadoplatu), WiFi dostupan na recepciji (uz nadoplatu), zajednički lobby s kaminom, spremište za skije, igraonica. Svi apartmani imaju potpuno opremljenu kuhinju, kupaonicu s odvojenim WC-om, dnevni boravak s kaučem na razvlačenje i TV-om i balkon ili terasu.
Apartmani Les Terrasses de Labrau, izgrađeni u autentičnom alpskom stilu smješteni su u mjestu Foux d’Allos, na zapadnoj granici nacionalnog parka Mercantour, u blizini skijaškog centra Val d’Allos. Nalaze se na samom skijalištu, 300 m od centra, 100 m od autobusne stanice. 136 moderno namještenih apartmana raspoređeni su u 3 objekta, od kojih svaki ima lift. Gostima su na raspolaganju unutarnji grijani bazen, wellness i sauna, masaže (uz nadoplatu), WiFi dostupan na recepciji (uz nadoplatu), zajednički lobby s kaminom, spremište za skije, igraonica.
Apartmanska zgrada smještena u regionalnom parku Mercantour na 1800 m n/v, na samom skijalištu (ski in-ski out), 50 m od ski liftova, nedaleko prodavaonica i après ski aktivnosti (prodavaonica nekoliko metara od apartmanske zgrade), neposredno uz sanjkalište sa sanjkaškom stazom na tračnicama duljine 1000 m što je posebna atrakcija za obitelji s djecom. Stanica ski-busa koji vozi od i do centra mjesta ispred zgrade. Od sadržaja: zatvoreni bazen, sauna, parna kupelj, Wi-Fi (uz doplatu), spremište za skije, vanjski i unutarnji parking za automobile (uz doplatu).