Skijalište Val di Fassa

Italija

Val di Fassa je atraktivno skijaško područje u Dolomitima s naseljima Canazei, Campi- tello, Mazzin, Pozza di Fassa, Vigo di Fassa. Mjesta su lako dostupna i povezana ski-jaškim autobusima. Pozza di Fassa idealna je za obitelji s djecom – tu su škole skijanja i dječji vrtići, a u Pozzi postoji i staza za noćno skijanje; od Canazeija je udaljena svega 13 km. U Vigo di Fassa u muzeju Ladinskih Dolomita možete upoznati kulturu starosjedilaca Ladina. U sunčanom Ciampedie najveći je izazov 1.000 m duga pista Tomba, s nagibom i do 58%, stvorena za vrhunsko skijanje. Srednje teške staze nalaze se na Belvedereu iznad Canaezeija, gdje je jedna od najljepših i najvećih skijaških visoravni u Dolomitima. Tu je uređen i snowpark za snowboardere. Dijelovi skijališta koji su više-manje povezani su : Belvedere, Ciampac, Col Rodelle, Ciampedia, Buffaure.

Skijaške staze

Početničke staze - Zelene staze
Lake staze - Plave staze
Staze srednje težine - Crvene staze
1 km
Teške staze - Crne staze

Ski liftovi

Vučnice
Sjedežnice
Gondole
Kabinske žičare
59
Zračni tramvaj
Ukupna dužina skijaških staza

120 km

Visina

1190 - 2958 m

Hotel Al Sole Resort smješten je samo 10 minuta hoda od centra Canazei, u blizini je Passo di Pordi. Također se nalazi 6 km od Sellaronde. Žičare su samo nekoliko metara udaljene od hotela.Hotel Resort Al Sole nudi dizajnerski smještaj u Canazeiu, sadrži 42 sobe za nepušače koje pružaju savršenu ravnotežu između udobnosti i stila. Brzi pristup internetu dostupan je u cijelom objektu. Sobe imaju klima-uređaj, LCD TV i mini-hladnjak te pogled na rijeku. Ovaj smještaj ima kuhinju opremljenu perilicom posuđa i aparatom za pripremu kave / čaja.
OD

465 kn

Dvokrevetna soba sa doručkom
  2
od: 465 kn osoba/dan
Obiteljski Suite
  4
od: 608 kn osoba/dan
Aparthotel Princess nalazi se na panoramskoj lokaciji u mjestu Penia, 1 km od Albe i 2 km od Canazeja. Stajalište skijaškog autobusa udaljeno je 100 metara, a žičara Ciampac-Alba udaljena je 400 metara od hotela.
OD

187 kn

Trosobni apartman za 6
  6
od: 187 kn osoba/dan
Studio za 4
studio apartman 4
od: 190 kn osoba/dan
Trosobni apartman za 6 (2 kupaonice)
  6
od: 196 kn osoba/dan
Studio za 4 ( s pogledom)
studio apartman 4
od: 196 kn osoba/dan
Dvosobni apartman za 5
  5
od: 197 kn osoba/dan
Studio za 3
studio apartman 3
od: 233 kn osoba/dan
Studio za 2
studio apartman 2
od: 298 kn osoba/dan
Hotel Jan Marie nalazi se u Canazeiu, 500 m od centra mjesta i 800 m od žičare Belvedere do koje vozi privatni hotelski shuttle bus čija je stanica 20 m od hotela.Gostima je na raspolaganju besplatan parking, spremište za skije sa grijačem za pancerice, besplatan ulaz u wellness centar (sauna, jacuzzi, teretana), WiFi.
OD

3.528 kn

Dvokrevetna soba Classic
  3
od: 3.528 kn osoba/tjedan
Dvokrevetna soba Superior
  2
od: 4.032 kn osoba/tjedan