Skijalište Gerlitzen

Austrija

Ovo malo koruško skijalište nalazi se iznad jezera Ossiacher, tek koji kilometar od Vi- llacha. Domaćini ga zovu “Baby Kronplatz” zato što je riječ kao i kod Kronplatza, o ski- jalištu na jednom brdu s čijeg se vrha spuštaju staze na gotovo sve strane svijeta. Vrlo je lako dostupan, te je jedno od najbližih austrijskih skijališta. Skijalište Gerlitzen ima 36 km raznih tipova skijaških staza, 5.3 km spusta prema Klosterleu, fun- park za snowboardere i 14 raznih tipova ski liftova. Tu se nalaze i svi potrebni servisi za skijanje, od prodavaonice ski opreme, ski renta i depoa, ureda škole skijanja koja je dostupna i na hrvatskom jeziku, nekoliko restorana i barova.

Skijaške staze

Početničke staze - Zelene staze
0 km
Lake staze - Plave staze
13 km
Staze srednje težine - Crvene staze
28 km
Teške staze - Crne staze
3 km

Ski liftovi

Vučnice
10
Sjedežnice
7
Gondole
1
Kabinske žičare
Zračni tramvaj
Ukupna dužina skijaških staza

36 km

Visina

1010 - 1911 m

Hotel EduCare je moderan hotel u Treffenu u blizini jezera Ossiacher, 800 m od gondole u Annenheimu. Od sadržaja: restoran sa austrijskom kuhinjom, besplatan parking pred hotelom, fitness dvorana s utezima i cardio spravama, wellness (sauna, parna kupelj, prostor za opuštanje, masaže uz doplatu), u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom.
Aparthotel Legendär smješten je na idiličnoj lokaciji, na samoj obali Osojskog jezera. Aparthotel Legendär obuhvaća besplatno parkiralište. Zimi nudi besplatnu uslugu prijevoza do skijališta Gerlitzen. Skijalište Gerlitzen nudi sve što je potrebno za savršen i nezaboravan odmor. Koristi moderne, udobne žičare i savršeno uređene, široke staze. Spa sadržaji aparthotela Legendär uključuju paviljon uz jezero s 4 saune, unutarnji bazen s mlaznicama i razne wellness te kozmetičke tretmane. Na raspolaganju je i teretana u kojoj gosti mogu vježbati svakog dana.
Objekt Almresort Gerlitzen Kanzelhöhe nalazi se na samo 300 metara od srednje postaje žičare Kanzelbahn. Smješten je na 1 500 metara nadmorske visine u alpskom skijalištu i planinarskom području te nudi izravan pristup skijalištu i planinarskim stazama. Apartmani imaju spavaću sobu, dnevni boravak s TV-om s kabelskim programima i blagovaonicom, kuhinju te kupaonicu. Gosti mogu besplatno koristiti unutarnji bazen i saunu (finsku, bio te infracvenu), teretanu, prostor za opuštanje, dok je u prostoriji za mlade osiguran besplatan WiFi, biljar, stolni tenis, pikado i stolni nogomet. Objekt sadrži igraonicu u zatvorenom i vanjsko igralište te garažu unutar objekta.