Skijalište Folgaria

Italija

Folgaria je vrlo razvedeno skijalište s oko 100 km staza, prvenstveno plavih. Na skijalištu je svega jedna strmija, crna staza, te nekoliko crvenih staza, no ipak relativno kratkih. Ostale crvene staze su većinom lagane i široke te se na njih bez većih problema mogu zaputiti i početnici. Svi oni na ovom skijalištu mogu iskusiti što znaći "putovati na skijama" i kako je to skijati cijeli dan a da se ne ponovi niti jedna staza, što je zaista rijetkost. Mnoštvo je dugačkih šumskih putova i stazica, što je za djecu odlično. Na skijalištu su pretežno sjedežnice, vučnica je tek nekoliko, a gondola nema. Kako je cijeli kompleks uglavnom namijenjen obiteljskom skijanju, tako su i sjedežnice opremljene dodatnim sigurnosnim mehanizmima za djecu.U gradiću Folgaria veliki je izbor ugostiteljskih objekata, kako uz parkirališta tako i uz staze, a ima i pješačku zonu sa suvenirnicama, nekoliko trgovina i restorana, veliko klizalište i bazen

Skijaške staze

Početničke staze - Zelene staze
Lake staze - Plave staze
45 km
Staze srednje težine - Crvene staze
45 km
Teške staze - Crne staze
10 km

Ski liftovi

Vučnice
19
Sjedežnice
10
Gondole
Kabinske žičare
Zračni tramvaj
Ukupna dužina skijaških staza

100 km

Visina

1200 - 1850 m

Alaska Clubresidence

Italija / Folgaria
Apartmani 4 - 6 1000 m
Alaska  Clubresidence se nalazi u samom centru Folgaria cca. 1 km od ski lifta i 100 m od stajališta ski busa. Ski bus vozi do skijališta Folgaria – Fondo Grande ili do Costa di Folgaria. U apartmanima se nalaze prostrane sobe  s kupaonicom, tušem ili kadom,TV-om, telefonom,balkonom (osim apartmana tipa A) i mikrovalnom pećnicom. Alaska  Clubresidence također nudi zatvoreni bazen s pogledom na vrt, zabavu i Kinny mini klub za djecu od 4 do 10 godina, TV salu, igraonicu sa ping-pongom, parking, sef na recepciji, a na licu mjesta se plaćaju: sauna i pranje rublja.

Alpine Smart Residence

Italija / Folgaria
Apartmani 3 - 4 3000 m 800 m
Alpine Smart residence je smještena 800 m od centra mjesta Folgaria te 3 km od skijališta i 500 m od stanice ski busa. Udaljena je samo 500m od restorana i trgovina. U objektu se nalazi soba za čitanje, WiFi, aparat za topla i hladna pića ,snack. Mogu se koristiti sadržaji ALASKA CLUB RESIDENCE koja je udaljena 500 m: unutarnji bazen, igraonica, mini klub za djecu od 4-10 god, sauna i praonica uz doplatu.