Skijalište Livigno

Italija

Livigno je smješten u izduženoj kotlini na 1816 m nadmorske visine, a najviša žičara se penje do 2800 m ( Carosello ). Nalazi se u bescarinskoj zoni, u blizini talijansko-švicarske granice. Skijalište u Livignu, kojeg čini ukupno 115 km općenito širokih staza, podijeljeno je na dvije cjeline koje međusobno nisu fizički povezane, već autobusnim linijama koje voze svakih 15 minuta. Osim skijanja, ovdje se može klizati, baviti skijaškim trčanjem, skijati offpiste sa vodičem, voziti se biciklom po snijegu, voziti karting, motorne sanjke, automobile po zaleđenom jezeru Lago di Livigno. Ovo je duty free zona pa će, kao do- datna aktivnost uz skijanje, za neke i šoping biti isplativ. Posebno vrijedi napomenuti da je cijena benzina i dizela gotovo dvostruko niža nego u ostatku Italije.

Skijaške staze

Početničke staze - Zelene staze
Lake staze - Plave staze
30 km
Staze srednje težine - Crvene staze
65 km
Teške staze - Crne staze
20 km

Ski liftovi

Vučnice
11
Sjedežnice
13
Gondole
6
Kabinske žičare
Zračni tramvaj
Ukupna dužina skijaških staza

210 km

Visina

1370 - 2640 m

Apartmani Livigno

Italija / Livigno
Apartmani 2 - 6 100-500 m 100-500 m
APARTMANI COMFORT su uređeni s ukusom te nalaze se u centru u blizini pješačke zone ili u području Saroch blizu Carosello 3000 lifta. APARTMANI SUPERIOR su novouređeni i profinjeno opremljeni. Nalaze se u blizini centra ili na pješačkoj udaljenosti od ski lifta. Apartmani imaju periclicu suđa (osim Batia Cecilia Garni, i 3 app u Residence L'Arcobi), Sat Tv, mikrovalnu pećnicu ili pećnicu i kupaonske ručnike.

Casa Gallo ****

Italija / Livigno
Apartmani 2 - 8 150 m 100 m
Casa Gallo udaljena je 5 minuta pješice do centra Livigna i 150 m od skijaške žičare Galli Sport (Carosello Ski). Stanica ski-busa nalazi se 50 m od zgrade. Apartmani imaju: besplatan parking, spremište za skije, opremljenu kuhinju - mikrovalna pećnica, aparat za kavu, čajnik, toster, perilica posuđa,TV sa satelistkim programom, besplatan Wi-Fi.

Casa Rosalba ***

Italija / Livigno
Apartmani 6 - 7 150 m 50 m
Casa Rosalba udaljena je 50 metara od pješačke zone te 150 m od skijališta, dok su staza za skijaško trčanje i staza za bicikliste udaljene samo 100 metara. Apartmani imaju: besplatan parking, spremište za skije, opremljenu kuhinju - mikrovalna pećnica, aparat za kavu, čajnik, toster, perilica posuđa,TV sa satelistkim programom, besplatan internet, parkirno mjesto.